PDA

View Full Version : Anybody own the MPJA 9616PS / Circuit Specialists CSI3003SM power supply?



KF7CCC
08-10-2013, 04:36 PM
I bought the MPJA 9616PS power supply about six months ago, and have been very happy with it. The other day, though, I was using it to charge a lead acid battery... and I plugged the battery in backwards. Feeding all that current through the power supply didn't do it any good. It looks like R6 took most of the punishment.

https://imageshack.us/a/img16/2420/8j5c.jpg

So... if you happen to own the same model, would you mind opening up yours and telling me what R6 was? Based on the lack of debris, I'm tempted to think it's just a jumper rather than a resistor with a nonzero value. But I'm hesitant to just stick a wire in there and power it up.

Some day I'm going to learn about using fuses...

Here's a picture of the power supply in question:
http://www.mpja.com/images/9616.jpg

KF7CCC
08-11-2013, 10:14 PM
This power supply is probably the same as the Circuit Specialists CSI3003SM:

http://www.circuitspecialists.com/csi3003sm.html

KF7CCC
08-17-2013, 01:00 PM
Today I replaced the existing lead in there (which was 20 gauge wire) with some 22 gauge hookup wire I had on hand. So far so good - the voltage seems close.

I don't think I quite trust the current anymore... at rest the meter's reading about 0.2 A rather than 0. I'm not sure if that has to do with my choice of R6 or with something else I stressed when I pushed 13.8 V through there backwards.

At any rate, I have a power supply again, even if it's a little degraded.